Ozon Terapi

Ozon Terapi Nedir? Nasıl yapılır?

Ozon (O3), yunanca “koklamak” anlamına gelen “ozein” kelimesinden gelmektedir. Ozon Tedavisi oksijen ve dozu hekim tarafından belirlenmiş ozon gazı karışımının tedavide kullanılması demektir. Normal süreçte soluduğumuz havadaki oksijen gazı iki oksijen atomundan oluşurken ozon gazı 3 oksijen atomundan oluşmaktadır.   Ozon tedavisinin temeli ozon gazının özellikleri sayesinde antimikrobiyal, antioksidan ve anti-inflamatuar etkiler göstermesine dayanır.  Ozon tedavi hastalıkların esas tedavileri yanında uygulanan tamamlayıcı bir tedavi yöntemidir.

A) Ozon Tedavi Uygulama Yöntemleri:

Majör otohemoterapi: Kişinin 50-100 ml kadar kanının alınıp ozon gazı ile karıştırıldıktan sonra geri verilmesidir.

Minör otohemoterapi: Kişinin 5-10 ml kadar kanının alınıp ozon gazı ile karıştırıldıktan sonra kas içine enjekte edilmesidir.

Torbalama: Lokal olarak yapılacak bölgeye direk ozon gazının verildiği kapalı bir sistemdir. Her türlü yara için uygulanır. Yaranın olduğu yer ozona dayanıklı torba içerisine alınır ve torba içine sürekli olarak ozon gazı verilir. Ozon gazı kuru ciltten emilmediği için yapılacak bölge öncelikle ozonlu su ile nemlendirilmelidir.

Rektal uygulama: Ozon gazının rektal yolla uygulanmasıdır. Bağırsak hastalığı olan veya damar yolu açılamayan kişilerde tercih edilmektedir. Kişi uygulama sırasında bir şey hissetmez.

Eklem içi uygulama: Ozon gazının eklem içine ve çevresine direkt olarak enjekte edilmesidir. Eklemi tutan bütün hastalıklarda uygulanır. Özellikle diz, kalça ve omuz eklemleri başta olmak üzere tüm eklemlere uygulanabilir.

Lokal Uygulama: Ozon gazının lezyon ya da problem bölgesine enjekte edilmesidir.

B) Ozon Tedavinin Etkili Olabildiği Durumlar:

Öncelikle ozon tedavinin tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olduğunun altını çizmek gerekmektedir. Belirttiğimiz klinik durumlarda ana tedaviye destek amaçlı ozon tedavi uygulanabilmektedir.

  • Kas,tendon,eklem ve ligaman yaralanmalarının tedavisinde
  • Nöropatik ağrı yönetiminde
  • Fibromiyalji şikayetleri olan hastalarda
  • Diyabetik yarası gelişmiş hastalarda
  • Romatizmal ağrıların ve kronik yorgunluk durumlarında destekleyici olarak
  • Osteoartrit, osteomiyelit ve kemik nekrozunun tedavisinde yardımcı bir yöntem olarak
  • Mikrovasküler dolaşımında problem olup girişimsel yöntemlerle açılamayan damar problemlerinde
  • Bağışıklık sisteminin düzenlenmesine katkı sağlamak amacıyla
  • Enfeksiyon Hastalıklarının tedavisinde yardımcı olarak kullanılmaktadır.
C) Kimlere ozon tedavi uygulaması yapılmamalıdır?
  • Gebelik ve emzirme durumunda
  • İleri düzeyde anemi saptanması halinde
  • Tedavi ile kontrol altına alınmamış hipertroidi durumunda
  • Son 3 ay içinde geçirilmiş kalp krizi ya da by-pass operasyon öyküsü olanlarda
  • Son 3 -6 aylık dönemde geçirilmiş beyin kanaması öyküsü olanlarda
  • Pıhtılaşma bozukluğu öyküsü olanlarda
  • Favizm(Glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliği) durumunda 

Sıkça Sorulan Sorular

 Hacamat, vücuttaki kanı belirli noktalardan çıkarmak amacıyla vakumlu kapların kullanıldığı geleneksel bir tedavi yöntemidir.

 Bu uygulama, eski çağlardan beri farklı kültürlerde sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmıştır. Hacamatın temel prensibi, vücuttaki kan dolaşımını iyileştirerek ve toksinleri atarak sağlığı desteklemektir.

Ozon (O3), yunanca “koklamak” anlamına gelen “ozein” kelimesinden gelmektedir. Ozon Tedavisi oksijen ve dozu hekim tarafından belirlenmiş ozon gazı karışımının tedavide kullanılması demektir.

 İğne, lazer ışınları, elektrik stimülasyonu, kupa, kulak içi tohum, iğne ya da manyetik topçuklar, termik stimülasyon, frekans, akupres (parmakla basınç uygulama) vb. uyarı yöntemleri ile vücuttaki bulunmuş özel noktaların uyarılması suretiyle yapılan uygulamaya akupunktur denilmektedir. Akupunktur tedavisinin geçmişi 5000 yıl öncesine ve uzak doğuya dayanmaktadır. 

Yüz ve cilt için oldukça sağlıklı bir uygulama olan mezoterapi ile siz de canlı ve elastik bir cilde sahip olabileceksiniz

Yüz mezoterapisi genellikle ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltmak, cildi canlandırmak ve gençleştirmek için kullanılan estetik ve kozmetik bir prosedürdür. Tedavinin uygulanışı sırasında, cildin altına, özel bir karışım olan hyaluronik asit, vitaminler, mineraller ve amino asitler gibi besleyici maddeler enjekte edilmektedir.

×

Merhaba!

Whatsapp İletişim Hattımıza Hoşgeldiniz

× Doktora Yazın